Obiady na wynos

ZESTAW DNIA 30 zł I
MENU NA 2 tygodnie

I TYDZIEŃ

Poniedziałek

Zupa ogórkowa    400ml

mielony   100g

Buraczki 150g

Ziemniaki z koperkiem

Kompot 200 ml

 

Wtorek

Zupa botwinka  z ziemniakami    400ml

Sztuka mięsa w sosie własnym   100/20g

Ziemniaki 300g

kapusta zasmażana  150g

Kompot 200 ml

 

Środa

Zupa barszcz biały  400 ml

Udko pieczone

ziemniaki 300 g

Kalafior z wody 150 g

Kompot 200 ml

 

Czwartek

Zupa kalafiorowa 400ml

gulasz 120/20

Surówka z kiszonej kapu 150 g

Kasza 200 g

Kompot 200 ml

 

Piątek

Zupa krupnik  400 ml

Kotlet schabowy 100g

Ziemniaki 300g

Surówka wielowarzywna 150g

Kompot 200 ml

 

Sobota

Zupa  brokułowa    400 ml

Stek z cebulką 100/20g

Ziemniaki 300g

Czerwona kap. z majonezem i czosnkiem 150 g

Kompot 200 ml

 

Niedziela

rosół z makaronem 400 ml

Kotl. Z piersi 100g 

Ziemniaki 300g

Kapusta modra (na ciepło) 150 g

Kompot 200 ml

II TYDZIEŃ

Poniedziałek

Pomidorowa z  ryżem 400g

Pulpety w sosie koperkowym 100/40 g

Ziemniaki  kop. 300g

Surówka z pora 150 g

Kompot 200 ml

 

Wtorek

Zupa buraczkowa 400g

Gołąbki w sosie pomidorowym 1 szt 200g

Ziemniaki 300 g

Kompot 200 ml

 

Środa

Celestynka 400g

Pierś w płatkach 100g

Marchewka z groszkiem 150 g

Ziemniaki z kop. 300 g

Kompot 200 ml

 

Czwartek

Kapuśniak ze świeżej kapusty 400 g

Kotlet schabowy 100g

Ziemniak z kop.300g

Z kapusty pekińskiej 150 g

Kompot 200 ml

 

Piątek

Ogórkowa 400g

Potrawka z kurczaka150 g

Ryż 200 g

Marchewka z jabłkiem 150g

Kompot 200 ml

 

Sobota

Rosół z makaronem 400g

Schab pieczony  z  sosem własnym 100/20g

Buraczki 150g

Ziemniaki z kop.300g

Kompot 200 ml

 

Niedziela

Żurek 400g

Placek po węgiersku

Kompot 200 ml